Home About/Über Work Photos/Fotos On Tour Shop Newsletter Links Contact/Kontakt

Zanger, Acteur, Auteur, Dichter, Kunstschilder, Producent, Regisseur,Columnist en Tekstschrijver. Dit zijn slechts een paar van de woorden die gebruikt kunnen worden om de multi-getalenteerde, American Renaissance man, Mark Janicello te beschrijven.  Het is moelijk zijn carrière te catagoriseren, hij verandert disciplines, sneller dan de meeste mensen hun kleren wisselen.


Mark werd geboren in New York en besliste op de prille leeftijd van drie jaar dat hij kunstenaar wilde zijn en staat sindsdien op het podium.  In de tussenliggende jaren speelt Mark hoofdrollen in meer dan 23 musicals, 30 operas en operettes, 12 toneelstukken en 16 films (inclusief de kleine rollen "Getrouwd met de maffia" met Michelle Pfeiffer, en “84 Charing Cross Road” met Anne Bancroft. Hoofdrollen worden vertolkt in Independent films als "Mozarella" en “All my Love."  Verder er worden 31 cd-s opgenomen en hij is verschenen vele malen op tv over de hele wereld.


Hij spreekt de talen Engels, Duits en Nederlands vloeiend en is vertrouwd met het Italiaans, Frans en Zwitsers-Duits.


ACTEUR: Mark Janicello huldigt de gedachte dat de geloofwaardigheid als zanger beter tot zijn recht komt als er ook goed geacteerd wordt. Hij volgt naast zijn universitaire opleiding een intensieve cursus acteren. William Wendt, lid van de beroemde Actor´s Studio in New York, is 10 jr lang zijn prive coach en mentor. Dit stelt hem in staat dit moeiteloos te combineren in zijn werk als kunstenaar, acteur/zanger.  Sinds zijn verhuising na Duitsland in 2013, is Mark meer dan 60 keer op duitse telvisie als acteer te zien.


In 2018, beginnt hij zijn eigene SitCom “The Finellis”  te filmen.